Nieuws

 

Er worden geen kuntlessen meer gegeven..

Berichten via het contactformulier worden gelezen.

Polderkunst "Binnenste buiten" juni 2015

Vanuit een initiatief van Peen en Ui (hier meer info) maakte ik rondom het restaurant "de Tuin van de Smid" (lees hier) een installatie van polderhuisjes op tenen en versierde ze met kleuren.
Dit vond plaats in park Cronesteijn te
Leiden.

Halverwege heb ik een cirkel van huisjes gemaakt met felgekleurde lappen en kussens, zodat we hierop konden verder spelen met alle aanwezige materialen.

Het aldaar bezig zijn, samen met collega's, vrienden en familie was als een soort verjaarsfeest, maar dan van 2 weken.  Tijdens het werken en het erover praten met anderen, ontwikkelde mijn werk zich verder en ik ben nu achter MIJN PLATTEGROND gekomen, van waaruit ik weer verder kan met mijn volgende project.

Exposities door de Kinderen van mijn Kunstlessen

Samen met mijn leskinderen heb ik twee exposities gegeven in mijn huis & atelier in Oegstgeest.

Ze hebben veel diverse kunstwerken gemaakt van allerlei materialen, allemaal vanuit hun eigen plan en ideeen. Veel ouders en grootouders, zo ook buren en vriendjes zijn komen kijken.

De maandaggroep bestaat uit Helder, Damien, Fiona, Bart, Peter en Thijs.
De donderdaggroep uit Helder, Helena, Merijn, Carolijn, Mia, Erika en Sara.

Osgerweekend - Kunst & Ambacht - september 2015

Vanaf 2008 organiseert Oegstgeest tijdens dit Open Monumentenweekend diverse culturele activiteiten. Ik heb mijn atelier en tuin opengesteld voor het ambacht:

FIGUURZAGEN !

We zijn gaan tekenen op MDF plaatjes, we hebben deze uitgezaagd en daarna zijn we gaan inkleuren met kleurpotloden, speciale houtstiften en acrylverf. Je hoeft er niet voor te 'kunnen tekenen', wat dat ook moge zijn?!  Het is spelen met lijnen, zagen en kleuren.

Voor kinderen van 7 - 107 jaar!

Heel leuk dat een opa en oma ook zijn gaan tekenen en figuurzagen: 'Om te kijken of ik het nog kan!', zei de opa.  Ook een meisje van 3 heeft het allemaal voor elkaar gekregen. Heel knap!

Unicef 25 jaar kinderrechten

ROC les in het kader van UNICEF 25 jaar kinderrechten november 2014

In het najaar van 2014 heb ik ROC-jongeren van Move Your Skills tekenles gegeven met als doel: hoe geef je tekenles aan kinderen die in een bijzondere situatie zitten, bijvoorbeeld kinderen in een ziekenhuis of in een asielzoekers centrum.


Daarna heb ik tekenles gegeven aan jongeren van het Cardea-huis in Leiden. Het bijzondere is altijd weer, dat je tijdens het tekenen tot bijzondere gesprekken kunt komen. Je hoeft elkaar niet aan te kijken en bent lekker bezig met allerlei kleuren en vormen. Het werkt ontspannend.

Ook hebben we getekend in het AZC (Aziekzoekerscentrum) in Katwijk. Er kwamen maarliefst 40 kids en jongeren op af.


Alle tekeningen hebben in november 2014 in het VOLKENKUNDE MUSEUM gehangen en gestaan, in mooie ruime vitrines. Het geheel zag er indrukwekkend en vrolijk uit.  Vanaf 10 november stond Leiden bol van allerlei bijzondere activiteiten die betrekking hebben op het 25 jarig bestaan van Kinderrechten. Zie www.kinderrechtenleiden.nl

 

EVEN OPEN Leiden

Creatief warenhuis EVEN/OPEN -
Breestraat Leiden - aug. t/m nov. 2014

Ik heb daar gewerkt aan tekeningen op de muur, installaties gebouwd en elke keer als ik daar was, veranderde er iets. Van weinig naar chaos naar rust en gaandeweg kreeg het werk haar be-teken-is. Zie op mijn facebook de foto's.

Even|Open werd georganiseerd door Stichting Peen en Ui. (Danny en Jennefer)

In Even |Open presenteerden 20 kunstenaars, kleine creatieve initiatieven en ondernemers hun werk. Er werd kunst geëxposeerd, creatieve producten te koop aangeboden: van meubels tot kleding, van breisels tot tekeningen. Er waren initiatieven die het winkelend publiek uitnodigden mee te denken over het wonen in de stad, er waren performers en er werd ter plekke aan kunst gewerkt. Dé plek om bijvoorbeeld een leuk cadeau te scoren of je zelf creatief weer helemaal op te laden.

Dit project zien we als één groot mooi Leids experiment! We waren letterlijk Pop-up! Dat betekent dat Even|Open zich bleef ontwikkelen en van dag tot dag kon worden aangepast.

Jongeren Kunstlessen voor jongeren van 12 - 18 jaar

Op de dinsdag- en woensdagmiddag van 15 - 16 uur en van 16.30 - 17.30 uur.
Wil je hierover meer informatie klik dan hier.

Graag bespreek ik met de jongeren zelf welke materialen en technieken ze willen leren.

Voor vragen of aanmelding kun je me bereiken via de contactpagina op deze website.

Lessen aan volwassenen:
in kleine groepen en
individueel

U kunt elke week, eens per 2 of per 4 weken komen.
De ochtenden zijn: ma-, di. of do.ochtend van 10.00 - 12.00 uur.
We bespreken van tevoren met elkaar wat u wilt leren, niet alleen qua materialen en technieken, maar ook qua onderwerpen en thema's.

voor meer informatie klik hier.

 

 

Nieuwsarchief

Klik hier voor nieuwsactiviteiten uit het nabije verleden

Facebookpagina van Tika