Kunstlessen volwassenen

Voor beginners: voor diegenen die nooit of lang niet getekend hebben of denken dat ze niet kunnen tekenen. Ik geloof dat iedereen plezier in het tekenen kan krijgen. Gewoon doen en genieten van wat je op papier krijgt. In overleg bepalen we of ik de onderwerpen aangeef of dat je daar zelf mee komt.

Voor gevorderden: voor diegenen die al een aantal jaren bezig zijn met tekenen, schilderen of grafiek. Als jij verder wilt gaan onderzoeken wat je graag wilt gaan maken, welke onderwerpen of thema's jou bezig houden, wil ik je graag daarin begeleiden.

Reacties (comments) op deze lessen kunnen onderaan deze bladzijde geplaatst worden.

 

Deze foto's laten monoprintlessen zien, in combinatie met collages, schilderen en tekenen.

 

Datum / tijd 

maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 - 12.00 uur
en op afspraak als bovenstaande tijden niet uitkomen

Locatie:

atelier aan huis in Oegstgeest
Aantal deelnemers 1 tot 4 deelnemers per keer
Kosten

1 deelnemer =  45 euro voor 1 uur/5 kwartier les. Voor 2 uur les is het 60 euro.
2 deelnemers = 25 euro p.p. voor 1 uur/5 kwartier les,

3 en 4 deelnemers = 20 p.p. voor 1 uur/5 kwartier  les.


Eerste kennismakings-les is voor de helft van het bedrag.

Comments

Tika's kunstlessen

Tika's kunstlessen zijn zeer inspirerend en uitdagend. Tijdens de les is de mogelijkheid om kunstboeken te bekijken, te vertellen over andere kunstenaars en over elkaars werk en werkwijze. Tika kan op een geweldige manier kunst beoordelen en je stimuleren om ook je kleinste kunstwerkjes als zeer zinvol te beschouwen. Ze biedt andere technieken aan en documenteert ook je ontwikkeling en als je dat terugziet, is het ook prettig om het door andere ogen te zien. Henny

Tika,

... veel geleerd van je lessen het afgelopen jaar. Door je opdrachten stimuleer je cursisten hun werk uit te diepen en te komen tot een persoonlijk thema. Tegelijkertijd laat je cursisten de ruimte om zelf nader te ontdekken waar hun sterke punten liggen. Dit is ook waar je steeds naar op zoek bent en waar je waardevolle opmerkingen over maakt, zodat je als cursist een ontwikkeling doormaakt. Heb genoten van de ontspannen sfeer tijdens de lessen en het gevoel van veiligheid, wat naar mijn mening voorwaarde is voor elk leerproces!

Marion (mei 2010)

Les van Tika

De lessen bij TIKA: ze laat je verschillende technieken uitproberen, noteert haar bevindingen over wat zij waarneemt en begeleidt je in jouw proces. Deze werkwijze heb ik als zeer prettig ervaren. Ook het verzamelen van plaatjes, bespreken van kunstenaars en inkijken van de prachtige kunstboeken die zij meebracht, was een verrijkende manier van 'kijken' naar kunst. INSPIREREND. Nelleke (mei 2010)